(Leestijd: 2 - 3 minuten)

2018 is voor mij het jaar van de verandering. Dit gaat gepaard zowel met uiterlijke veranderingen als met innerlijke veranderingen. Dit kan ook niet anders, als alles met alles samen hangt. Wanneer het alleen uiterlijk is, dan wordt het niet gedragen. Wanneer veranderingen zich alleen afspelen in de innerlijke leefwereld, en wanneer het zich niet in de buitenwereld mee manifesteert is er sprake van een blokkade. Het uiterlijke bekrachtigt het innerlijke en het innerlijke ondersteunt het uiterlijke.

De bedoeling van de verandering is er soms om uit te breiden, soms om te verdiepen, of soms om aan te vullen. Verandering is goed, verandering is groeien. Wanneer we ons hart openstellen om mee te gaan met deze frequentie ontstaat er een fantastisch gevoel, een gevoel van vrijheid en openheid.

Veranderingen gebeuren soms heel langzaam. Soms zo fijn en klein dat het aan onze aandacht ontsnapt. Ik kan het nog altijd niet geloven dat ik hier ook ervaring mee mocht hebben, toch is het zo:….

Op 25 april kwam Forte, onze Irish Cob binnen in de piste en zag ik dat haar uier volledig opgezet was. Na een onderzoek en een beraadslagen met mensen rondom mij, kwamen we tot de constatatie dat de kans heel groot was dat ze zwanger was. De veearts werd gebeld en we maakten een afspraak voor de volgende dag. Wanneer ik haar de volgende dag van de wei haalde, zag ik de kristallen op de uier staan: m.a.w. het veulen was in aantocht. Die nacht om 2.20 op 27 april, zag Don Milagro het daglicht, een hengstenveulen!

Het blijft een fantastische ervaring, voor jong en oud! Een veulen zien geboren worden, dat raakt tot in het diepste van je zijn!!! Ook deze keer hebben we met alle aanwezigen van de Ingelhoeve dit moment mogen meemaken. Een nacht met weinig slaap en toch intens samen genieten. Een speling van het universum: voor ons een welgekomen geschenk. De kudde krijgt verjonging en opvolging. De lichamelijke verandering van Forte was me volledig ontgaan. Ik zag haar wel verdikken, en dacht dat het lag aan teveel eten, teveel gras! Toch ondernam ik niks om dit te verhelpen. Ik ging dit wel aanpakken op een ander moment. Heel veel theorieën zijn door mijn hoofd gewalst. Het is en blijft een feit: ik had hier niks van gezien. Ik ben nu zo dankbaar! Dankbaar om het geschenk: een gezond veulen. Dankbaar omdat ik het ontdekt heb op het juiste moment. Dankbaar omdat ik alles mee mocht maken zonder extra’s ( extra waken, extra vermoeidheid, extra stress, extra spanning, ….) Dankbaar voor dit nieuwe leven op de Ingelhoeve! En deze dankbaarheid breid ik uit naar alle komende veranderingen nog dit jaar ….