(Leestijd: 1 - 2 minuten)
1 1 1 1 1 Rating 2.00 (1 Vote)

Als je op reis bent, heb je er zonder meer wat aan als je weet waar je heel gaat of op zijn minst weet welke richting je aan moet houden. Maar vergeet niet dat het enige dat uiteindelijk echt is aan de reis, de stap is die je op dit moment zet.

Dat is echt alles.

Je levensreis heeft een uiterlijk en een innerlijk doel. Het uiterlijke doel is dat je op je bestemming aankomt, verwezenlijkt wat je je had voorgenomen te gaan doen, dat je dit of dat bereikt, en dat veronderstelt natuurlijk de toekomst. Maar als je bestemming, of de stappen die je in de toekomst gaat zetten, je zo in beslag nemen dat ze belangrijker worden dan de stap die je nu zet, dan mis je helemaal het innerlijke doel van je reis, dat niets te maken heeft met waar je heel gaat of met wat je doet, maar alles met Hoe. Dat doel heeft helemaal niets te maken met de toekomst, maar alles met de kwaliteit van je bewustzijn op dit moment. Het uiterlijke doel hoort bij de horizontale dimensie van ruimte en tijd, het innerlijke doel betreft een verdieping van je ZIJN in de verticale dimensie van het tijdloze NU. Je uiterlijke reis kan wel uit een miljoen stappen bestaan, je innerlijke reis bestaat uit maar één stap: de stap die je nu zet, de reis naar je eigen innerlijke.

‘De kracht van het NU’ Eckhart Tolle

Blog de kracht van het nu

In deze periode waar de dagen korten en de kleuren verrijken, worden we daar nog eens meer aan herinnerd. In deze dagen waar alle rampscenario’s ons boven het hoofd hangen, worden we nog eens te meer uitgedaagd om bij onszelf te blijven en onze innerlijke reis voort te zetten, los van alle uiterlijke rampspoed!

Maak van deze periode een warme periode en een periode van licht! Geniet van elkaar! Geniet van je omgeving!