(Leestijd: 2 - 3 minuten)
1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
De laatste maanden waren enorm verrijkend. Allereerst was er het veulenen van ‘Dance For Me’, mijn zwangere merrie.  Deze ervaring sloot heel erg aan bij de inhoud van mijn laatste blog over ‘talenten’.
Aangezien ik terug voor het moment van veulenen stond, werd ik me bewust van de belangrijkheid om moedig het moment tegemoet te treden. Moed om in mezelf te geloven en te vertrouwen! Ik had me terug goed ge-updated door filmpjes te bekijken en alle stappen te overlopen.
Laurencio werd geboren op 27 juni met een ‘redbag’. Dit is het fenomeen wanneer de placenta samen met het veulen naar buiten komt. Onmiddellijk handelen is de boodschap dan. Het veulen moet zo snel mogelijk bevrijd worden aangezien hij op dat moment niet meer verbonden is met de mama en dus ook niet meer voorzien wordt van zuurstof. 
Voor mijzelf was dit het moment van handelen. Geloven in jezelf en doen. 
Laurencio heeft dit overleefd en ik ben trots op mijn assistentieteam en op mezelf! Dank zij deze samenwerking hebben we een prachtig hengstenveulen van 3 maand. 
 
In juli en augustus hadden we de kampen waarbij elkeen zijn thema had om aan te werken. Geloven in jezelf en jouw capaciteiten kennen is een basis om verder op te bouwen. Je kan nooit tot een geloof in jezelf komen als je de moed niet kunt opbrengen om te vallen. Vallen en opstaan is een ontzettend belangrijke factor in het leerproces. Door te vallen leren we onze zwakheden kennen en de mogelijkheid om onze capaciteiten te verbeteren.
 
 
Alle kampen tijdens de grote vakantie hadden dit thema. Wij hebben geleerd om onszelf te verruimen op allerlei manieren. Elk van hen ging de strijd met zichzelf aan. Sommigen hadden verdriet, daar ze voor de eerste keer alleen ergens anders sliepen. Voor anderen was het een gevecht tegen de angst om te falen. Voor nog anderen was het leren tevreden zijn met de prestaties van die dag. De weken werden intensief gevuld. De ruiters speelden balspelen, verhoogden hun snelheden of balanceerden op de rug van hun pony. 
Samen met mij werden de dagen gevuld. Zij leerden de auteurs van hun leven te zijn. Zij leerden te bepalen, net zoals wij dat ook kunnen, hoe hun leven eruit ziet of zal zien. 
 
De Test Je Zelf was een mooie afsluiter. Elkeen toonde het resultaat van waar zij aan gewerkt hebben. De kinderen en jongeren brachten verwondering, bewondering en ontroering. Zij brachten hun lied met hun dans! Zij lieten zien hoe sterk we kunnen staan!