(Leestijd: 2 - 4 minuten)
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ik zie rondom mij een wereld waarin kinderen verdrinken, onderdrukt worden door de hoge lading medicatie. Ze vallen uit, krijgen diagnoses, uiten zich via negatief gedrag, agressie, hebben te maken met angsten, ….   Ze laten zich zien op totaal verkeerde manieren of sluiten zich op.  Mijn droom is te helpen bouwen aan een wereld waarin elkeen zijn plaats kan vinden gewoon om wie hij is. Waar we elkaar helpen, ondersteunen vanuit onze liefde voor onszelf en dus ook voor de andere. Waar we met liefde voor onszelf en elkaar kunnen omgaan met diversiteit, en leven vanuit non-dualiteit vanuit onze kracht. Waarbij we inzetten om te blijven werken aan onszelf zodat we blijven groeien en bloeien.

Mijn droom is een hulp te wezen bij al wie zich wil ontpoppen van rups naar vlinder, een coach te wezen voor al degene die de weg kwijt zijn en die zich blijven koesteren in ‘hun rups’ zijn. Zij hebben iemand nodig die hen de moed geeft om verder te groeien naar een vlinder. Het durven graven in je diepe innerlijke vergt moed en volharding. Om te ontpoppen tot een vlinder is de confrontatie met jouw innerlijke roerselen, jouw angsten, jouw demonen zo belangrijk. Die helpende hand om te durven graven dieper en dieper, wil ik hier geven.

 

Heel belangrijk is de veilige omgeving waarbij je mag gezien worden, gewoon om wie je bent. Waarbij veiligheid en respect geen woorden zijn, maar begrippen die nageleefd worden. Waarbij fouten mogen gemaakt worden, en waar we samen werken aan het herstellen ervan.

De paarden zijn de spiegels zodat je kan kijken in je cocon. Deze kennis is de energie, de kracht die je nodig hebt om te ontpoppen. Groei en kijk en wees tevreden is de boodschap van de paarden: Aanvaard jezelf met jouw talenten en valkuilen. Vanuit deze kracht kan het leven ingegaan worden met vreugde en met succes. Het maakt dat kinderen kunnen ontwikkelen tot zelfbewuste volwassenen. Dit maakt dat kinderen hun puberteit samen met hun ouders kunnen omarmen. Het maakt dat ouders sterker worden om hun kinderen te laten groeien zodat ook zij zich kunnen groeien in hun volwassen ZIJN. Deze kinderen, jongeren, ouders reiken handen naar andere kinderen, jongeren en ouders om ook hen te helpen vanuit zelfkennis. Samen staan we sterker om te groeien, samen met paarden.

Vanuit ons inzicht in onze gedachten, onze emoties, ons lichaam en ons handelen nemen we verantwoordelijkheid op voor ons eigen groeiproces. Hierin ontstaat een open communicatie zodat anderen mee kunnen groeien met onze inzichten.

Samen met de paarden, gaan we het leerproces aan en leren we kijken naar onszelf en ons handelen. Vanuit de filosofie dat alles met alles samen hangt, vanuit de filosofie dat elke actie een spiegel is van onze innerlijke wereld, gaan we samen op weg om onszelf te bevrijden en te komen tot ons ‘ diepe authentieke ZIJN’.

Coaching Met & Door Paarden heeft hiervoor een plek, genaamd ‘ de Ingelhoeve’ waar elkeen kan groeien samen met elkaar, samen met paarden, honden en vogels, onder leiding van mezelf, Inge Van Hoecke.  

Coaching Met & Door Paarden helpt gezinnen, kinderen,  die aan zichzelf willen werken met en door paarden. De Ingelhoeve is een plaats waar elkeen samen kan komen om dit groeiproces verder te ondersteunen, uit te bouwen, om tot rust te komen. Coaching Met & Door Paarden bouwt de Ingelhoeve verder uit tot een plek waarbij elk kind, jongere of zelfs ouder terecht kan om dit groeiproces aan te vangen.  Hierin organiseert Coaching Met & Door Paarden mogelijkheden om inzichten te verwerven via paarden, via gesprekken, via lezingen. De intensiteit hiervan kan variëren van sessies tot verblijfsmogelijkheden van korte of langere duur. De interactie op de Ingelhoeve is groeiend en helend door het respect, openheid en de warmte voor zichzelf, voor elkaar en voor de dieren, de natuur.