(Leestijd: 1 - 2 minuten)
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Herinner jullie het moment dat jullie die prachtige wezentjes daar voor het eerst op deze aardbol zagen verschijnen: zo puur, zo eerlijk, zo fragiel, een pracht van een parel ….

Blog opvoeden 1 Alle harten lopen over van vreugde en liefde. Onze monden lopen over. We maken tal van plannen met heel veel goede voornemens.

Het opvoeden is gestart. Opvoeden … bestaat uit  …..  voeden … op …    we voeden op    ….  Op wat?

Wijzelf werden gevuld met waarden en normen, we leven op waarden en normen, die we dus ook doorgeven. We volgen richtlijnen, richtlijnen die sociaal maatschappelijk bepaald werden. We weten wat we niet mogen en geven dit dus ook door:

Zo doe je dit niet!
Dat mag niet!
Doe dat niet!
Dat hoort niet!
Niet doen!
Niet, Niet , niet , niet

Wat is het dan WEL? Wat doe je dan Wel?
Wat is er WEL?
Hetgeen is!  De essentie: de talenten!

Wij brachten op deze wereld een wezentje vol van talenten! Op deze talenten voeden …. We …. Verder …. Op …. Met

                   Bijsturingen
                   Grenzen
                   Uitbreidingen
                   ……

We bouwen op talenten!!!! Zodat elkeen kan ontplooien met een kennis van zijn talenten en zijn werkpunten. Zodat werkpunten kunnen bijgestuurd worden en talenten kunnen groeien. Een harmonisch geheel gevormd door de essentie van alles …. De liefde …. Maken van deze   Oh zo waardevolle wezentjes …..   zelfbewuste unieke volwassenen met respect voor zichzelf EN voor de anderen …..

Blog opvoeden 2

Het is aan ons om deze kinderen te leren omgaan met hun talenten en hun werkpunten. Het is aan ons om deze kinderen te leren hun werkpunten aan te pakken. Het is aan ons om hen te begeleiden zodat ‘kunnen’ vergroot wordt. Vertrouwen groeit. Zij groeien.

Ons doel: Onze kinderen stapje verder brengen in hun groei naar een zelfbewuste volwassene.

Blog opvoeden 3