(Leestijd: 2 - 3 minuten)
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Bij de geboorte van deze engeltjes lopen onze harten over, de liefde is gestart en het kost ons geen moeite om deze te laten groeien tot grenzeloze, oneindige emoties.
Vanuit deze emoties ontstaan onze helden, onze fantastische spruiten met hun vele mogelijkheden.  Toch hou ik hier nu een betoog om deze helden te ont-helden en hun terug te brengen tot gewone aardse speelse kinderen. Jongeren die hun mogelijkheden mogen erkennen, herkennen en nog mogen groeien in hun kunnen.

Zij hebben het recht om nog vele fouten te maken, ook al hoort dit tot het negatieve stukje. Fouten maken is niet leuk en daarmee omgaan behoort ook tot het leerproces/ het groeiproces van het leven. Een fout maken, is de frustratie van omgeving/ van zichzelf  te zien en te aanvaarden,  te bekijken  en te  onderzoeken,  om dan uiteindelijk te herstellen – zodat in een hocus pocus alles wegvalt.

Weg negatieve emotie
Weg fout

De wijsheid die volgt is onmiskenbaar belangrijk voor het groeiproces naar volwassenheid.

Wij als volwassene moeten leren de gevolgen dragen van verkeerde keuzes, van impulsieve beslissingen. Daaruit groeit het vermogen om te vertrouwen dat alles uiteindelijk wel goed komt!

Dus hou ik hier nu een pleidooi om fouten te laten maken en daaruit ook de gevolgen te laten dragen. Ik hou een pleidooi om binnen de bescherming van de veiligheid en de liefde op verantwoorde manier om te gaan met falen en mislukken. Want ook dit is het leven.

Risico’s nemen is een ‘challenge’.  Falen? Of Succes? Groeien naar vertrouwen? Of blijven in de veiligheid van de zekerheid?
Wie durft het aan?

Al degene die hier achter mij klaar staan, zijn een jaar lang geconfronteerd geweest met de uitdaging om het ‘perfectionisme’ achter zich te laten, om hun ideaalbeelden uit te dagen!

Laat deze ideaalbeelden als helden in de sprookjes verder leven!
Laat de verhalen over goddelijkheid en verering in de mythen en de sagen…   zij zijn mooi om te beluisteren en te vertellen. De lessen die we eruit kunnen trekken zijn te vertalen naar het aardse zijn, voor ons als aardse wezens met onze eigen aard!

Belangrijk in het leven is de manier waarop we er staan voor elkaar, om elkaar te helpen en te ondersteunen. De ene zijn sterkte is de andere zijn steun. Samen sterk om samen te groeien!

Elke levensgebeurtenis, hoe klein ook zorgen voor dit leerproces. Alertheid voor elk moment rondom jou is dus de boodschap!  Ook ik, heb terug mijn prioriteiten juist gesteld en heb geleerd om tevreden te zijn met het aardse NU!