(Leestijd: 1 - 2 minuten)
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Blog Yes I canElk van ons handelen wordt bepaald door verschillende componenten. Het is zeker niet onbekend wanneer iemand jou zegt dat’ als je ervan uitgaat dat iets niet lukt, het inderdaad ook niet zal lukken’. Wanneer onze gedachten zich bevinden in het veld van het NIET slagen, dan wordt het moeilijk om ons handelen om te zetten naar slagen. Het is alsof de handelingen luisteren naar de stille negatieve zinnen die zich in ‘onze mind’ afspelen. Onze gedachtewereld is één van de factoren die een enorme invloed uitoefent op ons handelingsproces.

De succeservaringen die iemand al dan niet ervaart, bepalen rechtstreeks hoe onze innerlijke gedachtewereld eruit ziet: vol vertrouwen of vol twijfel. Hoe kleiner de kinderen, hoe belangrijker de succeservaringen. Hoe kleiner de kinderen, hoe belangrijker de begeleiding bij de handelingen om te komen tot succeservaringen. Van kleins af leren kinderen door te doen. Ze proberen, doen opnieuw, vragen hulp, bekijken, observeren, nemen over, testen uit, … Elke positieve handeling eindigt met een vreugdekreet, een algemeen gelukzalig gevoel van slagen. Dus wordt de handeling herhaald en herhaald om telkens opnieuw dat gevoel te kunnen ervaren.

Wanneer mama en papa er ook nog eens een staande ovatie voor maken, heb je een allesomvattend gevoel van tevredenheid en vertrouwen! Dit is de basis waarop verder gebouwd kan worden.