Afdrukken
(Leestijd: 1 - 2 minuten)
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Boek cover - Langmuts is een held

Kabouter Langmuts is verdrietig. Hij snapt niet waarom hij sneller van slag is dan de andere kabouters. Als zijn vriend Kleine Uil hem heeft uitgelegd dat hij gewoon meer en beter ziet, hoort, ruikt en voelt dan de anderen, bedenkt Langmuts iets slims. Maar al gauw blijkt dat het juist heel handig kan zijn om de wereld zo intens te beleven!
"Langmuts is een held" is een boek dat door zijn positieve verhaal en kleurige tekeningen elk kind aanspreekt en voor (hoog)gevoelige kinderen bovendien herkenbaar is.
Inlcusief een korte uitleg over hooggevoeligheid/hoogsensitiviteit.

Boek cover - Langmuts op school Kabouter Langmuts vindt het meestal fijn op school, maar wordt er wel vaak moe. Op een dag komt hij niet meer terug van het buitenspelen. Waar zou Langmuts zijn? Iedereen gaat zoeken, zelfs zijn vriend Kleine Uil. Als ze hem uiteindelijk vinden, heeft juf Tara een plan om het op school nog fijner te maken voor Langmuts.De gekke schooldag van Langmuts is  een prima aanleiding om met jonge hoogsensitieve kinderen te praten over hun schoolbeleving. Inclusief 10 uitgebreide tips voor ouders en leerkrachten voor een zo plezierig mogelijke schooltijd.