(Leestijd: 1 minuut)
1 1 1 1 1 Rating 3.25 (4 Votes)

 

Inge Van HoeckeMijn naam is Inge Van Hoecke. Ik ben getrouwd met Luc Schamphelaere en ben moeder van twee kinderen: Jana (1992) en Jaron (1995).

Ik behaalde in 1988 mijn diploma van Lager Onderwijzeres. Dit was voor mij helemaal niet genoeg: ik kreeg een privé-opleiding in het remediërend werken met kinderen, volgde daarnaast een opleiding naar rekenondersteuning en leesondersteuning. Kinderen helpen in hun traject werd een doel bij het lesgeven!

Coaching Inge Van Hoecke ponyIn 1990 startte ik mijn opleiding in de dieptepsychologie bij Eline Rootsaert. Op dit moment werd leerstof gekoppeld aan de innerlijke belevingswereld van de kinderen. Ik werkte met kleuters, als kinderen van 1ste tot 6de leerjaar. Mijn pakket varieerde van lezen en rekenen over muziek naar leren studeren.

Coaching hand kind bloem

 

In mijn verdere zoektocht ontdekte ik het Freinetonderwijs. Samen met twee collega’s gaven we de Freinetschool van Tielrode nieuwe fundamenten en brachten we de school terug in zijn bloeiperiode. Mijn schoolcarrière eindigde als GOK-leerkracht en Zorgcoördinator te Waasmunster ( GO – Kouterbos). Na een 2-jarige opleiding kon ik me eindelijk toeleggen op het kind in het bijzonder.

 

 

Mijn levensdoel: kinderen begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf, kinderen begeleiden in hun ontwikkeling naar volwassenheid.

 

Coaching wie zijn wij Armani

En toen ontdekte ik het paard! Op dat moment besteedde ik elk vrij moment bij de paarden. Ik ontdekte de dressuur. Ik ging op wedstrijd. Leerde over kwetsuren, ontdekte Natural Horsemanship. Mijn kennis werd gekoppeld aan paarden: ‘Coaching Van Kinderen’ werd geboren.